Nu Mai Este ! :(((

Celebrul si de astazi regretatul Gheorghe Dinica s-a stins din viata la 75 de ani. Din pacate toata Romania este in doliu deoarece a fost si va ramane unul din marii actori al timpurilor noastre.

Dupa ce a fost internat din 22 octombrie, la Sectia de terapie intensiva, iar dupa un chin de aproape trei saptamani a incetat din viata. S-a stins un actor care a impresionat nu numai prin talentul sau actoricesc ci si prin modestia acestuia.

Gheorghe Dinica a jucat pe scenele Teatrului Mic, Teatrului de Comedie, Teatrului Bulandra, Teatrulul National Bucuresti, Teatrului Odeon si multe altele,  iar in ce priveste cariera sa cinematografica, acesta a jucat in peste 60  de filme.

A debutat in “Strainul” si au urmat filme precum “Felix si Otilia”, “Cu mainile curate”, “Secretul lui Bachus”, “Bietul Ioanide”, “Ultima noapte de dragoste”, “Cel mai iubit dintre pamanteni”, “Patul conjugal”, “Patul lui Procust”, “Orient Express”, “Filantropica” si multe multe alte filme de succes.

El nu a fost numai un actor ci a excelat si in muzica unde are o serie de albume de muzica de petrecere: “Cantece de petrecere” si “Cantece de petrecere 2”, in colaborare cu Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu, “Romante” si “Parol ca te iubesc”.

Gheorghe Dinica a realizat numeroase roluri de televiziune, precum cele din productiile “…escu”, “Trei surori”, “Richard al III-lea”, “Lumini si umbre”, iar cele mai recente seriale ale lui care au avut succes foarte mare printre romani “Inima de tigan” si “Aniela” pe care nu stiu daca a reusit sa il termine.

Altceva nu stiu daca mai are rost sa spun, actorul vorbeste chiar daca nu se mai afla printre noi. Prin replica : Nu trage dom’ Semaca, sunt eu Lascarica” din filmul ” Ultimul Cartus “.

Pentru mine Gheorghe Dinica a fost un mare actor si alaturi de Sergiu Nicolaescu au facut senzatie cu filmele lor politiste pe care le ador. Imi pare rau ca nu am trait atunci cand Comisarul Moldovan rezolva caz dupa caz, imi pare rau pentru ca atunci cand eu eram mic sau nu existam acesta era mare. Imi pare nespus de rau ! 😦

Condoleante familiei si o sa traiti vesnic in sufletele noastre cum noi o sa traim vesnic din filmele dumneavoastra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s